Esqueixada de bacallà

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

800 g de bacallà remullat, dessalat i esqueixat
250 g de tomàquet vermell
50 g de ceba tendra
50 g de pebrot vermell
50 g de pebrot verd
1 gra d'all (opcional)
Unes branques de julivert
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ

A la bacallaneria, demanem el bacallà per esqueixar ja dessalat. 
Tallem la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell a quadrats petits. Tallem el tomàquet una mica més gros (tal com es veu a la foto).
Piquem l'all i el julivert.
Esqueixem el bacallà amb les mans a la mida que volguem, també ho podem fer amb tisores.
Preparem una plata per servir.
Barregem tots els ingredients i els repartim bé. Amanim amb el pebre i l'oli d'oliva.
Normalment no hi posarem sal, el bacallà ja en té.

PER SABER-NE MÉS

Fa molts anys, quan el bacallà era menjar senzill i de pobres, aquest era un plat  molt socorregut a l'estiu. La meva mare l'ha fet tota la vida, remullant el bacallà a casa i agafant les verdures fresques de l'hort.

RESULTAT A TAULA

Més fàcil impossible, ni heu d'encendre el foc. Ràpid, sa, vistós i refrescant. Pot ser un primer plat, un sopar lleuger o un entrant per picar abans d'un àpet. Vosaltres trieu. Que vagi de gust!

Júlia