Esqueixada de bacallà

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

800 g de bacallà remullat, dessalat i esqueixat
250 g de tomàquet vermell
50 g de ceba tendra
50 g de pebrot vermell
50 g de pebrot verd
1 gra d'all 
Unes branques de julivert
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

A la bacallaneria, demanem el bacallà per esqueixar ja dessalat. 
Tallem la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell a quadrats petits.
Tallem el tomàquet més gros, tal com es veu a la foto.
Piquem l'all i el julivert. Esqueixem el bacallà amb les mans o amb tisores a la mida que vulguem.
Preparem una plata per servir.
Barregem tots els ingredients i els repartim bé.
Amanim amb el pebre i l'oli d'oliva.
Normalment, no hi posarem sal, el bacallà ja en té.

PER SABER-NE MÉS

Fa molts anys, quan el bacallà era menjar senzill i de pobres, aquest era un plat molt socorregut a l'estiu. La meva mare l'ha fet tota la vida, remullant el bacallà a casa i agafant les verdures fresques de l'hort.

RESULTAT A TAULA

Més fàcil impossible, ni heu d'encendre el foc. Ràpid, sa, vistós i refrescant. Pot ser un primer plat, un sopar lleuger o un entrant per picar abans d'un àpat.
Que vagi de gust!

Júlia i Montse