INGREDIENTS
albergínies
Per al marinat:
200 ml d'oli d'olives arbequines
1 llima o una llimona
1 gra d'all (opcional)
1 bitxo petit
Julivert
1 branca de farigola
Sal
PREPARACIÓ
Rentem les albergínies i les tallem en 4 parts de dalt a baix.
Les salem i deixem que treguin l'aigua.
Les esbandim i les tornem a salar lleugerament.
Escalfem el forn a 190 ºC.
Posem les albergínies en una plata i les pinzellem amb l'oli
Les entrem al forn 45 minuts. A mitja cocció les pinzellem amb el marinat i les tapem amb paper d'alumini per evitar que quedin seques.
Preparació del marinat
En un bol posem l'all i el julivert, picats, el bitxo sencer, la farigola esmicolada, l'oli i el suc de llima. Salem, remenem i reservem. Ja tenim el marinat llest.
Quan les albergínies estan fetes, les traiem del forn, les posem en una safata fonda i, quan encara són calentes, incorporem el marinat. No cal que quedin cobertes. Les deixem reposar fins a l'endemà a la nevera, tapades amb paper film. De tant en tant les amanim amb el marinat.
PER SABER-NE MÉS
El marinat el podem variar en funció de les herbes aromàtiques que tinguem a casa. Us deixem un petit video de la recepta
RESULTAT
Ho servim amb enciam fulla de roure i tomàquet, com a la foto. També queden molt bé a sobre d'una torrada amb pa amb tomàquet. Unes albergínies sensacionals!
Montse