INGREDIENTS
3 albergínies grosses escalivades i pelades
1 gra d’all finament picat
2 cullerades de suc de llimona
4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
2 cullerades de tahin (pasta de sèsam)
6 cullerades de magrana
Sal
Pebre negre mòlt
Opcional
1 cullerada de postres de pell ratllada de llimona
Fulles de menta picades
Fulles de julivert picades
PREPARACIÓ
Escalivem les albergínies al forn com de costum (veieu Escalivada de la Conca de la Tordera).
Les pelem i les fem a tires. Les podem triturar ben fines o aixafar-les amb la forquilla. D’aquesta última manera ens quedarà una pasta més rústica.
Barregem tots els ingredients indicats.
Deixarem un parell de cullerades de magrana per posar per sobre i decorar al final.
Servim fred.
L'amarirem amb un raig d'oli d'oliva abans de servir.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta, típicament mediterrània i pròpia dels països àrabs de l’orient mitjà, té variants depenent del lloc on es cuina. Tradicionalment es menja acompanyada amb pa de pita. També la podem servir amb bastonets de verdures i torradetes. Si podem escalivar l’albergínia a la llar de foc, l’aroma de fum li dóna un gust deliciós. Ajusteu els amaniments al vostre gust.
RESULTAT A TAULA
Una delícia de la cuina mediterrània, tradicional, boníssima, que no podeu deixar de tastar.
Júlia i Montse