Croquetes de bolets

INGREDIENTS
100 g de camagrocs secs o 300-350 g de camagrocs frescos
280 g d'albergínia 
180 g de ceba 
120 g de farina
120 g de mantega per fer la beixamel
30 g de mantega per als bolets
1 l de llet
Sal
Pebre blanc
Oli d'oliva verge
Nou moscada
Ou 
Pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem i tallem la ceba molt petita. Reservem.
Si els camagrocs són frescos, els rentem bé, els deixem escórrer i els eixuguem. 
Si són secs, retirem la part seca del peu i els deixem en remull unes hores.
Quan estiguin ben hidratats els escorrem, els eixuguem, els tallem petits i reservem.
Pelem l'albergínia, la tallem petita, salem i la deixem escórrer.
Posem a escalfar la llet.
En una paella posem un rajolí d'oli i coem els bolets.
No posem sal durant la cocció, així no treuen aigua.
Al final de la cocció salpebrem i afegim la mantega.
Retirem del foc i reservem.

Preparem la beixamel
En un pot escalfem la llet i reservem.
Fem el roux
En una cassola posem la mantega, l'escalfem i, quan comenci a desfer-se, hi afegim la ceba, remenem un parell de minuts i hi afegim l'albergínia.
La deixem coure sense que agafi color, incorporem la farina de cop i remenem amb varetes manuals.
Afegim un parell de cullerots de llet calenta i remenem fins que quedi fi i sense grumolls.
Seguidament, hi posem la resta de la llet, continuem remenant i deixem coure 15 o 20 minuts.
Incorporem tots els bolets i deixem coure uns 10 minuts més. 
Tastem i rectifiquem de sal.
Parem el foc, passem la massa a una safata i la tapem a pell amb paper film.
La deixem refredar i l'entrem a la nevera. 

Per fer les croquetes
Batem un ou.
Traiem la safata de la nevera, retirem el film i marquem la pasta amb un ganivet a la mida de les croquetes.
Els donem forma amb les mans.
Les passem per l'ou batut i després pel pa ratllat.
Les fregim per tandes amb oli abundant a 180 ºC o 190 ºC.
Si no tenim termòmetre, sabrem la temperatura quan l'oli comenci a fumejar.


PER SABER-NE MÉS
Les croquetes són un bon fons de rebost. Es congelen molt bé. Val la pena fer-ne més quantitat i tenir una reserva al congelador.

 

VIDEORECEPTA

Croquetes de boletsLa recepta en 3 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Unes croquetes de bolets boníssimes i de gust delicat. Segur que us agraden!

Montse