Croquetes de peix

 

INGREDIENTS

500 g de déntol 
1 pastanaga
1 porro
3 alls (si són tendres millor)
1 tomàquet
1/4 de fulla de llor
400 ml de llet
3 rovells d'ou
100 g de farina de blat
50 g de farina de blat de moro
Oli  d'oliva verge extra
5 g d'all 
Un ramet de julivert
1 l d'aigua mineral
1/2 copa de xerès

Per l'arrebossat

3 clares d'ou
Pa ratllat

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Piquem ben fi el porro, la pastanaga i els alls. Ratllem el tomàquet i ho reservem.
Separem les clares dels rovells i reservem.
Piquem l'all i julivert ben fi i reservem.

En una paella posem un fil d'oli  i sofregim  lleugerament (3 minuts), el porro, la pastanaga, els alls, els tomàquets i el quart de fulla de llor.
Posem a escalfar 1 litre d'aigua.
Afegim a la paella  mitja copa de Xerès i el litre d'aigua bullent i ho deixem coure durant 10 minuts.
Baixem el foc, afegim el déntol, el deixem coure 2 minuts i apaguem el foc.
Deixem refredar una estona, separem 100 ml del brou. Retirem el  peix,  l'esmicolem amb els dits i el reservem.

En un bol, barregem amb varetes elèctriques la llet, la farina de blat i la de blat de moro, els 3 rovells, el peix esmicolat i els 100 ml del brou de cocció del peix.
Salpebrem i reservem.

Posem una cassola amb un raig d'oli, l'escalfem i sofregim l'all i el julivert picat. Compte, només s'ha d'enrossir 1 minut just.
Afegim la barreja del bol a la paella i continuem la cocció a foc mitjà. Remenem fins que la barreja sigui una pasta fina i brillant i es desenganxi de les parets de la cassola.  No trigarà més de 10 minuts.
Aboquem la pasta en un recipient i la tapem. Un cop freda, la guardem a la nevera o fem les croquetes.
Per fer les croquetes, dividim o marquem  la pasta en porcions més o menys de la mateixa mida.
Agafem una porció i, amb les mans, li donem forma de bola i seguidament de croqueta.
Batem les clares reservades com si féssim una truita.
Passem  les croquetes per la clara i després pel pa ratllat.
En un cassó o en una fregidora, escalfem l'oli 170 ºC.
Fregim les croquetes per tandes i les servim acabades de fer.

PER SABER-NE MÉS
Si fem molta quantitat de croquetes, les podem congelar abans de fregir. Queden perfectes.
Aquesta és una de les receptes de croquetes de la Carme Ruscalleda. L'hem adaptat per fer-les amb déntol.
Les podem fer amb altres tipus de peix o amb bacallà.

 
 
 
RESULTAT
Unes croquetes de luxe, boníssimes.
 
Júlia i Montse