INGREDIENTS
900 g de tonyina vermella
3 alvocats
1 llima
2 tomàquets
1 ceba de Figueres
Celiandre (opcional)
Pebre negre mòlt
Sal
Tabasco verd (jalapeño)
Oli d'oliva verge extra
Salsa Perrins
Wasabi
Unes fulles de canonge o ruca per guarnir
PREPARACIÓ
Escaldem els tomàquets 30 segons, els pelem, retirem les llavors, els tallem a daus petits i reservem.
Pelem la ceba, la tallem a daus petits i reservem.
Obrim els alvocats per la meitat, retirem els pinyols, els buidem amb una cullera i fem daus petits. Ho posem en un bol amb el suc d'una llima.
Afegim al bol el tomàquet i la ceba. Si ens agrada el celiandre, n'hi posem al gust.
Amanim amb el pebre, la sal, i el Tabasco verd (és menys picant que l'altre Tabasco). Afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Barregem, tastem el punt de sal i de picant. Si cal, rectifiquem.
Preparem un motlle rodó sense la base i el posem a la safata on servirem el tàrtar. Hi aboquem la barreja d'alvocat i anivellem amb una espàtula.
Tallem la tonyina a daus molt petits i la posem en un bol.
Amanim una mica de llimona o llima (poca quantitat).
Afegim oli d'oliva verge extra i sal.
Incorporem la salsa Perrins, pebre negre, wasabi i unes gotes de salsa de soja.
Tastem i rectifiquem si cal.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és una de les que el Nandu Jubany va cuinar desde casa seva durant el confinament .
És important que tastem cada una de les capes per donar-li el punt que més ens agradi. Quan posem la llimona a la tonyina hem de ser prudents. El punt de cítric és molt bo, però sense enmascarar el gust de la tonyina.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT
Tal com diu en Nandu, si feu aquest tàrtar, triomfareu!
Montse i Júlia