INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 calamars mitjans (300 g)
1 ou
1 culleradeta de llevat Royal
2 cullerades soperes de conyac
40 ml de llet
50 g de farina
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin els calamars.
Reservem els tentacles per fer altres preparacions com ara fideus a la cassola.
Els tallem a rodelles fines i els posem a sobre d'un drap de cuina.
Els salem i enfarinem una mica.
Preparem la pasta per arrebossar
En un bol deixatem un ou, afegim la llet i el conyac.
Afegim la farina que ens admeti, a poc a poc, i el llevat. Ha que quedar una consistència cremosa; si cal afegirem més farina.
Posem els calamars a dins del bol i els fregim a la fregidora o a la paella amb oli abundant i ben calent.
PER SABER-NE MÉS
Per enfarinar el calamars, els posem en una bossa de plàstic amb una mica de farina, afegim unes quantes rodelles de calamars, deixem que la bossa agafi aire, tanquem i sacsegem. Els calamars queden enfarinats amb una capa fina. No cal posar tot el calamar de cop; quedaria pastós. Aquest pas és important. Així no esquitxem al fregir-los.
Recepta de la tia Rosita.
RESULTAT A TAULA
Un clàssic. Boníssims servits acabats de fer i amb un tall de llimona al costat.
Montse