INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

8 figues
Sobrassada
Formatge de cabra, rul·lo
Mel de romaní
Una branqueta de romaní
Pebre negre mòlt 

 

                                                                                                                                                                  PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180 ºC.
Rentem les figues, les eixuguem, les tallem per la meitat i les posem a la plata de forn.
Tallem la sobrassada a daus petits.
Fem una o dues làmines primes de formatge. Es trenca fàcilment, el treballem amb una forquilla.
Posem 3 o 4 daus de sobrassada a sobre de cada meitat de figa, després el formatge de cabra.
Pressionem una mica amb la forquilla.
Entrem les figues al forn i les deixem uns 10 minuts.
El temps és orientatiu. Quan el formatge comenci a canviar de color i quedi lleugerament daurat, retirarem les figues del forn.
Afegim un pols de pebre, un fil de mel i servim de seguida. Decorem amb una branqueta de romaní.
                                                                                                                                                         Les figues no es couen, queden calentes.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquest plat és ideal com a entrant o aperitiu. El podem fer amb formatge de cabra, de Maó, etc.

RESULTAT A TAULA

Original i molt fàcil. De gust suau, per sorprendre els convidats. Que vagi de gust!

Montse i Júlia