INGREDIENTS
18 espàrrecs verds gruixuts
9 talls de pernil ibèric o bacó
2-3 fulls de pasta fil·lo
Sal
Mantega
Sèsam

Per a la salsa

80 g de formatge blau
125 g de iogurt natural
1 cullerada de maionesa
1 cullera de postres de vinagre
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180 ºC.
Folrem una safata amb paper vegetal.
Tallem les puntes dels espàrrecs, la resta la reservem per a una altra preparació.
Posem aigua a escalfar i bullim les puntes dels espàrrecs 5 minuts.
Han de quedar al dente. Les refresquem en un bol amb aigua i gel per parar la cocció i deixem escórrer.
Tallem la pasta fil·lo a rectangles, per enrotllar els espàrrecs. 
Emboliquem els espàrrecs amb pernil i els posem sobre el rectangle de pasta fil·lo pintada per dintre amb mantega fosa.
Ho enrotllem com si fos un cigarret. 
Pintem amb ou la superfície de la pasta, hi escampem per sobre unes llavors de sèsam i ho posem al forn uns minuts.
Vigilem el color de la pasta. Quan sigui daurada, retirem del forn i servim de seguida.

Per a la salsa

En un bol aixafem el formatge blau amb una forquilla, afegim la resta d'ingredients i barregem. La salsa es pot servir a un costat del plat o en un bol a part.

PER SABER-NE MÉS

A l'hora de posar els espàrrecs al forn, taparem les puntes amb una tira de paper d'alumini per evitar que quedin seques o es cremin. Ho tindrem preparat i ho enfornarem al moment. Servirem de seguida. Així la pasta fil·lo serà ben cruixent.

RESULTAT A TAULA

Un entrant original i deliciós.

Aquesta recepta és d'un curs de cuina de l'Espai Boisà, a Barcelona.

Montse