INGREDIENTS PER A 18 CANELONS

18 plaques de canelons

Per al farcit
300 g de tonyina en conserva
3  pebrots del piquillo o pebrot escalivat
1 ceba tendra petita
1 ou
2 cullerades de maionesa
30 g de molla de pa sec

Per a la salsa
200 g de maionesa 
2 cullerades de quètxup
100 ml  d'aigua 
1 cullerada de whisky, opcional

Per a la maionesa 
1 ou a temperatura ambient
250 ml d'oli d'oliva 
Sal

Per muntar el plat  
Enciam, olives o porradell

PREPARACIÓ TRADICIONAL

Per fer la maionesa
L'ou ha d'estar a temperatura ambient o la maionesa es pot tallar.
Posem al vas de la batedora l'ou, la sal i uns 250 ml d'oli. Posem el braç de la batedora al fons del vas i batem sense moure'l. Veurem que va lligant. Fins que no estigui ben lligada no aixecarem el braç.

Preparació dels canelons
Bullim l'ou 10 minuts justos i el reservem. 
Depenent del tipus de canelons, seguim les instruccions que indiqui el fabricant. Després, els estenem sobre un drap de cuina.
Escorrem la tonyina i guardem l'oli.
Piquem per separat la molla de pa, l'ou dur,  la ceba, el pebrot i ho reservem. 
Barregem l'ou dur, la ceba, la molla de pa, el pebrot, la tonyina esmicolada, la maionesa i 2 cullerades de l'oli de la tonyina.
Farcim els canelons
Piquem les olives i reservem.
 
Preparació de la salsa
Barregem la maionesa amb el quètxup, afegim una cullerada de whisky i aigua fins a obtenir la textura desitjada.

Muntem el plat
Fem un llit d'enciam, posem els canelons a sobre, els amanim amb la salsa i decorem amb les olives.

PREPARACIÓ AMB THERMOMIX

Bullim l'ou dur
Posem uns 300 ml d'aigua al vas, col·loquem la cistella i hi posem l'ou. Programem 11 minuts, varoma, velocitat 1. Un cop cuit retirem la cistella amb l'espàtula i deixem refredar l'ou, el pelem i reservem.

Preparació dels canelons

Depenent del tipus de canelons, seguim les instruccions que indiqui el fabricant. Després, els estenem sobre un drap de cuina.
Escorrem la tonyina i reservem l'oli.
Posem al vas un pebrot de piquillo, la ceba, l'ou dur, 30 g de molla de pa sec, 2 cullerades de maionesa i 2 cullerades d'oli de la tonyina.
Programem 15 segons, velocitat 4.  Afegim 300 g de tonyina, i  programem 20 segons, velocitat 5. Ens ha de quedar cremós. Si cal, hi afegim maionesa.
Programem 40 segons, velocitat 5-8-10. Amb aquesta pasta farcim els canelons.
Netegem el vas i piquem les olives. Programem 15 segons, velocitat 4. Reservem i netegem el vas.

Preparació de la salsa
Posem al vas 200 g de maionesa, 2 cullerades de quètxup, 100 ml  d'aigua mineral  i 1 cullerada de whisky. Programem 30 segons, velocitat  5-7-9.

Muntem el plat

Fem un llit d'enciam, posem els canelons a sobre, els amanim amb la salsa i decorem amb les olives.

PER SABER-NE MÉS
Podem preparar els canelons amb antelació, farcits i tapats amb paper film. Al moment de servir-los, muntem el plat i posem la maionesa.
La maionesa casolana és delicada i s'ha de consumir ràpidament.

RESULTAT A TAULA
Uns canelons frescos i boníssims; ideals pels dies de calor.

Montse i Júlia