INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
900 g de peix net i filetejat, en aquesta recepta bacoreta
500 ml d'oli d'oliva verge extra
180 ml de vinagre de vi blanc
3 o 4 grans d'all sencers i amb pell
Unes branques de farigola
1 branca de romaní
2 fulles de llor
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de postres de pebre vermell dolç
2 albergínies
PREPARACIÓ I COCCIÓ
A la peixateria demanem que ens preparin el peix sense cap ni espines i filetejat.
En una cassola posem l'oli, els grans d'all, els grans de pebre i les herbes. Escalfem l'oli, i quan les herbes i l'all comencin a fregir-se, afegim el pebre vermell dolç.
Donem un tomb ràpid per tal que no es cremi.
Afegim el vinagre de vi blanc.
Remenem perquè el vinagre s'evapori i no quedi massa fort.
Posem els filets de peix, ho deixem mig minut i apaguem el foc.
Ho deixem a la mateixa cassola o en una plata, de manera que el peix quedi cobert per l'escabetx.
Agafem les albergínies, les tallem a trossos, les salem i les enfarinem.
Les fregim fins que quedin rosses i les posem sobre el peix. Agafaran el gust de l'escabetx.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts ( en el video cuinem sorell, però el procés és el mateix)
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta es pot fer amb sorell, tonyina, bonítol, serviola, etc.
Segons l'època de l'any, podem canviar les albergínies per carxofes.
Aquesta recepta es de la Joana Moreno.
Montse i Júlia