Seitons de Blanes arrebossats amb pa ratllat

INGREDIENTS
Seitons
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pa ratllat
Ou


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els seitons, traiem cap, tripes i espina central. Esbandim lleugerament, els deixem escórrer i els salem.
Agafem dos bols, en un prepararem un ou batut i a l'altre el pa ratllat. Posem una paella al foc amb oli abundant. Un cop calent, anirem passant els seitons primer per ou i després pel pa ratllat. Anirem fregint a mesura que anem arrebossant. Cal vigilar la quantitat de peix que posem a la paella; si en posem massa l'oli es refreda i el peix queda tou.
Anirem posant el peix fregit en una safata coberta de paper absorbent. Servim ben calent.


PER SABER-NE MÉS
A la primavera comença el temps ideal per a consumir el peix blau: sardines, verats, seitons...Aquest plat també el podem fer amb sardines. Cal fregir el peix al seu punt just; quan el veiem lleugerament daurat s'ha de retirar del foc. Si ens passem de cocció, el peix queda sec. El més important és que sigui ben fresc.


RESULTAT A TAULA
Una manera senzilla i diferent de fregir els seitons. Com a aperitiu són boníssims!


Júlia i Montse