INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
2 verats
2 piparres
12 olives arbequines
2 tomàquets madurs
Oli d'oliva verge extra
500 g de sal
500 g de sucre
Aigua de mar o una barreja d'aigua i sal
Porradell
Perles de vinagre, opcional
ESTRIS
1 bufador de gas
PREPARACIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin els verats i ens deixin els lloms.
Acabem de polir el peix. Traiem les espines del centre del llom i de la ventresca.
Curem el peix
Barregem la sal i el sucre.
En una safata escampem una capa de la barreja. Posem a sobre els lloms de verat amb la pell cap amunt i els cobrim amb la resta de la barreja.
No cal que quedin totalment coberts.
Els deixem reposar 45 minuts.
Després, retirem la sal amb un paper de cuina i l'esbandim amb una mica d'aigua de mar.
Si no tenim aigua de mar, podem preparar-ne amb 60 g de sal i 200 ml d'aigua mineral o filtrada.
Mentre el peix reposa, tallem les piparres ben petites.
Tallem el tomàquet a rodanxes o a trossos petits.
Preparació del plat
Preparem una fusta i posem els filets de peix amb la pell a la part superior.
Els socarrem amb un bufador i els tallem al nostre gust, en funció de com vulguem presentar el plat.
El podem presentar a lloms o fer una barreja amb tots els ingredients.
Acabem el plat amanint amb un bon oli d'oliva verge extra.
PER SABER-NE MÉS
Si no tenim bufador per socarrar la pell, la retirarem després del curat i acabarem el plat tal com ho expliquem.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un plat bo, vistós i assequible amb peix de la nostra costa. El verat d'aquesta recepta l'hem pescat nosaltres.
Montse