INGREDIENTS
400 g de peix d'escata, en aquest cas, orada
També el podem fer amb calet, corball, orada, llobarro, pagre, déntol...
Per fer la salsa
20 g de suc de llima
20 g de suc de llimona
200 ml d'oli d'oliva verge
180 g de suc d'api fresc liquat
10 g de sal
3 g d'all picat
50 g de pebrot del Piquillo
Per fer la minipicada vegetal
15 g de pebrot verd
15 g de pebrot vermell
15 g de pebrot groc
20 g de ceba vermella
5 g de porradell
20 fulles de julivert picades
Per a la guarnició
Olives sevillanes tallades
Olives d' Aragó tallades
Fulles de julivert
Porradell
PREPARACIÓ
Demanem a la peixateria que ens escatin i filetegin el peix. El congelem per evitar el risc d'anisakis.
Tallem el peix a daus d'1,5 cm, l'amanim amb oli i el reservem a la nevera.
Preparem la salsa
Triturem tots els ingredients, els colem i reservem a la nevera.
Preparem la picada
Piquem tots els ingredients molt menuts, els barregem i reservem a la nevera.
Presentació del plat
Posem el peix en un plat fondo.
Barregem la picada amb la salsa i la repartim damunt del peix.
Guarnim amb les olives tallades, el julivert i el porradell.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és de la Carme Ruscalleda. La prepara amb salmó, nosaltres l'hem adaptat al peix de la nostra costa.
RESULTAT A TAULA
Un ceviche suau, molt mediterrani.
Montse i Júlia