Carpaccio de figues amb pernil ibèric i formatge feta

INGREDIENTS

Figues
Pernil ibèric
Formatge tipus feta 
Pistatxos torrats i amb sal
Ruca
Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ
Piquem els pistatxos, poc trossejats. Com es veu a la foto.
Esmicolem el formatge amb els dits.
Pelem les figues. Retirem també la part blanca.
Les posem en una safata i les aixafem amb una forquilla. Ha de quedar una capa fina. Reservem a la nevera.
Abans de servir, hi posem el pernil ibèric, el formatge esmicolat, i els pistatxos.
Ho amanim amb l'oli d'oliva.

PER SABER-NE MÉS

Els italians utilitzen les figues en amanides barrejades amb formatges, brots verds i pernil o embotits. Només cal que doneu una ullada a la blogosfera italiana. Aquí, per sort, ens hi hem aficionat. Són boníssimes! No us donem quantitats. Feu al vostre gust.
Aquest carpaccio ens el va preparar la nostra amiga Silvia Bernet per a la revetlla de Sant Joan 2024. És senzill i boníssim. 

RESULTAT A TAULA
Una amanida amb una presentació vistosa, amb una combinació d'ingredients que li donen un gust molt bo i delicat. Us encantarà!

 Montse i Júlia