Semi-moixama de bacoreta amb un toc oriental

INGREDIENTS

Bacoreta
Sal gruixuda
Sal fumada, opcional
Oli d'oliva
Oli de gira-sol
Alga wakame 
Sèsam
4 tomàquets xerri

PREPARACIÓ
Demanem el peix net i tallat a lloms.
Les ventresques les guardem per a altres preparacions.
Per evitar el risc d'anisakis, congelem el peix mínim 48 h.
Descongelem el peix i retirem la pell, es desprèn fàcilment estirant des del cap a la cua.
Enterrem els lloms amb sal gruixuda unes 6-7 hores, no cal més temps.
Opcionalment, es pot afegir una mica de sal fumada.
Traiem els lloms de la sal, els esbandim sota l'aixeta i els eixuguem amb paper de cuina.
Fem el llom a llesques tallat en diagonal.
Posem pebre blanc.
Cobrim amb meitat oli d'oliva, meitat, oli de gira-sol.
Conservem a la nevera.
El servim sobre un llit d'alga wakame, amb sèsam, llimona tallada ben fina i tomàquets xerri.

PER SABER-NE MÉS 
Aquesta recepta és del Jesús Gómez, bon pescador i bon cuiner. Quan la prepara la serveix de dues maneres.
Opció 1- Fem un llit d'alga wakame, a sobre una torradeta, tomàquet sec, semimoixama i llimona tallada molt fina.
Opció 2: Fem un llit d'alga wakame, sésam i tomàquet xerri.
Tal com diu en Jesús, variants senzilles d'un producte extraordinari del nostre mar de Blanes.

 

 

Semimoixama de bacoreta amb toc orientalVIDEORECEPTA
La recepta en 1 minut

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
Un aperitiu mariner amb un toc oriental. 

Montse i Júlia