INGREDIENTS PER FER UNES 80 UNITATS
275 g de pernil a daus
1 ceba gran
80 g mantega
1 l de llet
150 g de farina de blat
50 g de Maizena
Oli d'oliva
Pebre negre
3 ous
Pa ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Fem el pernil a daus amb picadora o robot i reservem.
Piquem la ceba i reservem.
Posem el litre de llet en un pot, hi afegim el pernil picat, escalfem sense que arribi a bullir, ho deixem infusionar uns 10 minuts, colem i reservem.
Posem oli en una cassola i coem la ceba, salpebrem.
Compte amb la sal, el pernil ja és salat.
Quan la ceba sigui transparent hi afegim el pernil, coem un parell de minuts vigilant que no es cremi.
Hi posem la mantega, quan es desfaci la meitat de la llet i ho deixem coure un parell de minuts.
Seguidament, afegim tota la farina de cop, i remenem evitant que s'enganxi.
Afegim la Maizena sense deixar de remenar, si cal, abaixem el foc, o ho retirem del foc mentre remenem.
Quan la farina ha absorbit tota la llet i està mig cuita, hi afegim la resta de la llet i continuem remenant. Quedarà una pasta espessa i suau.
En aquest punt, opcionalment, podem afegir-hi un ou batut remenant sense parar, per evitar que es cogui.
Posem la pasta en una plata i la tapem amb film per evitar que faci crosta.
La deixem refredar a temperatura ambient.
Un cop freda, la deixem a la nevera unes hores o fins a l'endemà. Com més freda sigui la pasta, més fàcil serà treballar-la.
La traiem de la nevera i fem les croquetes.
En tallem un tros, fem una botifarra i la tallem a trossos més o menys iguals. Li donem la forma que vulguem, rodones o la clàssica forma de les croquetes.
Les passem per ou batut, pa ratllat i ja les tenim a punt de fregir.
Les podem congelar abans de fregir, en paquets de 10 o 12. És un bon recurs que sempre ve de gust.
Les fregim amb oli molt calent, de gira-sol o d'oliva.
PER SABER-NE MÉS