Ous a la mimosa

 

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

12 ous
5 cullerades de maionesa
250 g de tonyina

Per a la maionesa
1 ou
200 ml  d'oli d'oliva verge extra
1 all
Sal

PREPARACIÓ

Escalfem aigua en un cassó, quan sigui calenta posem els ous.
Quan l'aigua arrenqui el bull els deixem 10 minuts justos.
És important respectar el temps de cocció, en cas contrari la part externa del rovell agafa un color verdós.
Un cop acabada la cocció els refredem sota l'aixeta i pelem.
Partim els ous al llarg per la meitat i retirem els rovells.
Reservem 3 rovells per decorar el plat.
La resta de rovells els barregem amb la tonyina, 4 cullerades de maionesa i fem una pasta.
Farcim les clares, cobrim amb una capa de maionesa i posem a la safata on els servirem.
Per acabar el plat, ratllem per sobre els rovells que hem reservat.
Ho deixem a la nevera fins al moment de servir.

Preparació de la maionesa
Preparem el vas de la batedora, posem l'all pelat i tallat en 2 o 3 trossos, la sal i un ou sencer a temperatura ambient.  Afegim l'oli, posem la batedora al fons del vas i batem sense moure-la a velocitat ràpida. Quan comenci a emulsionar, fem moviments suaus, ascendents i descendents. Feta així, la maionesa no es talla.

PER SABER-NE MÉS
El nom d'aquest plat prové de l'arbre de la mimosa, que té una flor molt vistosa de color groc.

LA RECEPTA EN UN MINUT


Ous a la mimosaVIDEORECEPTA

  

RESULTAT A TAULA
Un clàssic de tota la vida, bo, barat i ràpid.

Montse i Júlia