INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
1kg de tomàquets madurs
1 cogombre petit
1 pebrot vermell petit
1 patata bullida de 150 g
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
1 poma
1 got d'aigua
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la patata, la bullim, la refredem i reservem.
Rentem els tomàquets i pelem el cogombre.
Tallem el pebrot retirant les llavors.
Pelem la poma i retirem les llavors.
Barregem tots els ingredients en un recipient i ho triturem finament amb la batedora.
Ho passem pel colador xinès, tastem de sal i ho deixem refredar a la nevera.
Al moment de servir, podem afegir aigua freda per afinar l'espessor.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Bullim la patata
Posem al vas 800 g d'aigua i sal. Programem 7 minuts, varoma, velocitat 3.
Pelem la patata, la trossegem i la posem al cistell. Programem 20 minuts, varoma, velocitat 2.
Traiem el cistell del vas i deixem refredar la patata.
Tallem les verdures i la poma a talls regulars i les posem al vas amb la patata.
Afegim l'oli, el vinagre, la sal i aigua al gust.
Programem de 3 a 5 minuts, velocitat 5-7-10 progressivament.
Si volem un gaspatxo més emulsionat posarem l’oli al principi, el color vermell serà menys intens.
Si afegim l’oli al final, ens quedarà més vermell i menys emulsionat.
VIDEORECEPTA
PER SABER-NE MÉS
Ho servim amb crostons de pa, gambes petites bullides i pelades. Els tomàquets han de ser madurs i no cal pelar-los. Hi ha moltes maneres de preparar el gaspatxo. Les anirem veient.
RESULTAT A TAULA
Plat fresc, econòmic i saludable. Un còctel de vitamines que ve molt de gust a l'estiu.
Montse