INGREDIENTS
1 rotlle de pasta brisa quadrada
Salsa de tomàquet
Sobrassada ibèrica, una terrina per untar
Formatge emmental ratllat
Formatge parmesà ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Traiem la sobrassada de la nevera i la deixem a temperatura ambient.
Desenrotllem el full de pasta i l'estirem deixant a sota el mateix paper.
Punxem la pasta brisa amb una forquilla i hi escampem la sobrassada amb una espàtula.
Amb un pinzell afegim el tomàquet.
Acabem escampant per sobre els formatges.
Enrotllem de nou la pasta brisa prement a cada volta, ha de quedar compacta.
L'emboliquem amb paper film i ho deixem al congelador mínim una hora, si és més estona millor.
Encenem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Traiem el rotlle del congelador, retirem el paper film i ho tallem a llesques, com una barra de pa.
Cobrim la plata del forn amb paper de forn, posem els talls de pasta i enfornem 15 minuts.
Vigilem el forn, quan les pastes estiguin daurades les traiem.
Quan surtin del forn estaran toves, no les tocarem fins que estiguin fredes.
Les servim punxades amb escuradents llargs, dels que s'utilitzen per a fer les broquetes.
PER SABER-NE MÉS
Podem fer diferents combinacions com ara formatge brie amb melmelada de tomàquet, espinacs amb formatge de cabra i pinyons, samfaina amb formatge de cabra, pernil dolç i formatge, etc.
RESULTAT A TAULA
Un aperitiu senzill, original amb un toc de festa. Desapareixerà de la taula!.
Aquesta recepta és d'una bona amiga, la Sílvia Bernet.
Júlia i Montse