Seitons de Blanes en vinagre de sidra 

INGREDIENTS
Seitons
Vinagre de sidra
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Julivert
Alls
Llimona
Ceba tendra


PREPARACIÓ
Tindrem els seitons oberts, nets, sense cap, tripa ni espina central. Els passem per aigua.
Els posem en una safata amb aigua i gel, els tindrem mitja hora. Així es dessagnen i queden més blancs.
Després els escorrem i els posem de nou a la safata de vidre i els cobrim amb el vinagre. Els deixem a la nevera una hora.
Hi ha qui els deixa tota una nit, quatre hores o només 10 minuts. Feu al vostre gust. Ho hem fet de totes les maneres i queden bons!
Piquem l'all i el julivert.
Tallem la ceba tendra de dalt a baix en dos i tallem les mitges rodanxes ben fines. Tallem la llimona per la meitat i fem 2 o 3 rodanxes ben fines amb la pell; un cop fetes, tallem triangles seguint la veta de la llimona.
Passat el temps de curat, traiem els seitons del vinagre i els deixem escórrer uns minuts.
Preparem la safata de vidre on els servirem.
Fem capes de peix i l'amanim amb sal, pebre, all, julivert, ceba tendra, triangles de llimona, una mica de pell ratllada, i l'oli.
Acabem l'última capa amanint amb tots els ingredients i cobrint amb l'oli. Sacsegem suaument i afegim més oli si cal.
Tapem la safata amb film i l'entrem a la nevera fins al moment de servir. Si els deixem reposar unes hores o els preparem el dia abans, són més bons.


PER SABER-NE MÉS
Els seitons queden més blancs i amb textura més ferma si els salem lleugerament i els deixem una mitja hora coberts d'aigua molt freda, amb gel, a la nevera. Això es fa per dessagnar-los. El temps de curat amb el vinagre és opcional, feu al vostre gust. Si us agrada la textura de peix cru, en 10 minuts ho teniu llest.

RESULTAT A TAULA
Una altra manera de fer els seitons; amb el vinagre de sidra tenen un gust més suau.
La ceba tendra i la llimona els hi donen un toc diferent.

Júlia i Montse