Gall  de Sant Pere marinat

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 gall de Sant Pere gros
1 ceba de Figueres
1 o 2 llimones
Oli d'oliva verge extra
Pebre mòlt i pebre sencer, blanc, verd o negre

PREPARACIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin el peix deixant els lloms sencers.
Preparem peix cru, el congelem dos o tres dies per evitar l'anisakis.
Tallem el peix quan encara està mig congelat.
El tallem ben fi, com per fer carpaccio.
El repartim en una plata, tapem amb paper film i el deixem a la nevera.
Tallem la ceba i la llimona ben fines.
En un bol, barregem la ceba tallada, la llimona, l'oli, el pebre mòlt i el sencer.
Ho deixem reposar a la nevera dues hores perquè la ceba quedi curada.
10 minuts abans de servir el peix, l'amanim amb sal Maldon i la barreja del marinat.

PER SABER-NE MÉS
El cap i les espines serveixen per fer una sopa de peix. Podem substituir el gall per altres tipus de peix com ara rap, llobarro, escorpora o llampuga.
Recepta de la Joana Moreno de Can Mañach.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix fresc boníssim.

Montse