Pastís salat de pera i formatge blau

INGREDIENTS
1 base rodona de pasta de full
5 o 6 peres
50 ml de nata líquida per cuinar
150 g de formatge blau (millor blau d' Auvergne)
Pebre negre mòlt


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Encenem el forn a 180 ºC. Preparem un motlle rodó de vores baixes. Desemboliquem la pasta de full deixant el seu paper a sota i la posem a sobre del motlle. Amb cura, aixequem les vores. Punxem la base amb una forquilla. Pelem les peres, les tallem en 4, els traiem el cor i les llavors. Acabem de tallar-les més primes.Posem els talls de pera a sobre de la pasta de full, com si féssim un pastís de poma. Pinzellem els talls de pera amb la nata líquida. Afegim per sobre el pebre negre. Tallem a daus el formatge i el posem per sobre. L'entrem al forn uns 25 minuts, fins que les vores de la pasta estiguin daurades. Servim acabat de sortir del forn.

PER SABER-NE MÉS
Feu aquest pastís amb peres fortes; massa madures perden textura i es redueixen massa. Tot i que els paquets de pasta de full indiquen la cocció a 200 ºC, és millor coure a 180 ºC.  Si cal, els últims minuts augmentarem la temperatura a 200 ºC per acabar de daurar.

RESULTAT A TAULA
Un pastís salat per triomfar amb poca feina. Que vagi de gust!


Júlia i Montse