Serviola de Blanes amb escabetx lleuger de Chardonnay

INGREDIENTS

1,5  kg de serviola 
Sal

Per a l'escabetx
500 ml d'oli d'oliva verge extra
300 ml de vi blanc chardonnay
200 ml de vinagre blanc chardonnay
4 grans d'all
1 branqueta de romaní
2 fulles de llor
1 polsim de pebre vermell 
Uns grans de pebre negre


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanarem a la peixateria que ens treguin l'espina i ens deixin els lloms. Després, en una plata fonda per anar al forn, barregem tots els ingredients de l'escabetx.
Escalfem el forn a 200ºC. Salem els lloms de serviola i els incorporem l'escabetx. Ho deixem dins del forn 5 minuts justos. Servim el plat amb el peix tebi.


PER SABER-NE MÉS
El secret està en l'equilibri de l'escabetx, 30% de vi blanc Chardonnay, 20% de vinagre blanc Chardonnay i poc pebre. El temps de cocció depèn del gruix del tall del peix. Coure'l 5-7 minuts a 200ºC és suficient. Un cop parat el forn, la mateixa escalfor residual l'acaba de coure.

Si en sobra, l'endemà encara és més bo. Aquesta recepta serveix per fer altres tipus de peix  com ara bonítol, sorell, melva, bacoreta, verat, etc...


VIDEORECEPTA
Serviola amb escabetxLa recepta en 1 minut

 

 

RESULTAT A TAULA
Un plat de peix en escabetx suau i boníssim. Aquesta recepta és del nostre amic Eugeni Fors, gran pescador i bon cuiner.


Montse i Júlia

 

.