Mosaic  de pebrot i albergínia

 

INGREDIENTS

3 pebrots vermells grossos
3 albergínies grosses
5 ous
200 ml de nata líquida
Sal
Pebre mòlt
Oli d'oliva verge

Per fer la maionesa d'herbes 
200 ml d'oli
1 gra d'all petit
1 ou
Julivert
Porradell

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer l'escalivada
Escalfem el forn a 160 ºC, escalfor a dalt i a baix. Rentem les albergínies i els pebrots, els eixuguem i els freguem amb oli.
Ho posem en una plata de forn.
Ho deixem coure uns 30 minuts.
Deixem refredar, pelem els pebrots i les albergínies i  tallem a daus.

Per fer el mosaic
Preparem un motlle de cake de 30 cm, el folrem amb paper de forn.
En un bol batem els ous, afegim la nata líquida i salpebrem.
Afegim els daus d'albergínia, de pebrot i ho barregem bé.
Omplim el motlle i l'entrem al forn calent a 160 ºC, una hora.
Els primers 45 minuts ho taparem amb paper d'alumini, després retirem el paper i ho deixem uns 15 minuts més.
Punxem amb un escuradents i comprovem si ja està cuit; en cas contrari, el deixem una estona més.
El podem servir tebi, fred o passat per la paella.
En aquest últim cas, el tallarem a talls gruixuts i el passarem per la paella amb delicadesa fins que es faci una capa rossa.

Per fer la maionesa d'herbes
Fem una maionesa tradicional amb la batedora elèctrica, afegint unes fulles de julivert i porradell.

PER SABER-NE MÉS
Quan desemmotllem el mosaic, el posarem una estona damunt d'una reixeta per eliminar el líquid que pugui quedar. Així evitarem que ens quedi a la safata quan el presentem a taula.
Recepta de Carme Ruscalleda, del seu llibre Cuinar per ser feliç.

RESULTAT A TAULA
Un mosaic de verdures suau i delicat que podeu tenir preparat amb antelació.


Montse i Júlia