INGREDIENTS
Per als rotlles de pernil dolç i formatge
4 llesques de pa de motlle sense crosta
4 talls fins de pernil dolç
4 talls de formatge Cheddar
2 o 3 fulles d'enciam
3 o 4 cullerades de maionesa
3 cogombrets en vinagre
Per als rotlles de salmó
4 llesques de pa de motlle sense crosta
200 g de salmó fumat a talls prims
2 cullerades de crema formatge
2 cullerades de maionesa
Cibulet
1 ou dur
Per als rotlles de tomàquet, formatge, pernil dolç i olives negres
4 llesques de pa de motlle sense crosta
4 talls de pernil dolç
1 tomàquet
2 fulles d'enciam
5 o 6 olives negres
3 anxoves amb oli
2 cullerades de crema formatge
PREPARACIÓ
Netegem la superfície on prepararem els canapès, la mullem amb una mica d'aigua que escamparem amb el palmell de la mà. Això fixarà el paper film que posarem a la superfície i treballarem amb més comoditat. Necessitem una capa de film suficient per poder enrotllar els canapès fets. Els reservem a la nevera de 4 a 6 hores.
Preparació dels rotlles de pernil dolç i formatge
Netegem les fulles d'enciam, les tallem a la Juliana, les barregem amb la maionesa i reservem.
Estenem els talls de pernil procurant no deixar espais (de manera que quedin els talls superposats l'un sobre l'altre), formant un quadrat de la mida de les 4 llesques de pa.
Untem el pernil amb la maionesa.
Posem al damunt les 4 llesques de pa procurant no deixar espais buits, com hem fet amb el pernil, superposades. Aplanem amb el corró.
Untem les llesques de pa amb una capa de maionesa, a sobre hi posem els talls de formatge Cheddar, superposats, sense deixar espais. Escampem la barreja d'enciam per sobre del formatge.
A l'extrem lateral on començarem a enrotllar, fem una tira de cogombrets tallats per la meitat al llarg, o picats.
Comencem a enrotllar pel costat dels cogombrets, amb l'ajuda del film. Emboliquem prement, fins a formar un rotlle.
Lliguem els extrems i ho reservem a la nevera.
Preparació dels rotlles de salmó
Un cop fixat el film a la superfície, estenem els talls de salmó procurant no deixar espais buits (de manera que quedin superposats l'un sobre l'altre), formant un quadrat de la mida de les 4 llesques de pa.
Untem amb maionesa tot el salmó. A sobre de la maionesa posem les 4 llesques de pa sense deixar espais buits (de manera que quedin superposades l'una sobre l'altra). Passem per sobre el corró. Untem el pa amb la crema de formatge. Piquem el cibulet i l'escampem per sobre.
Posem una tira de rovell d'ou picat a l'extrem on començarem a enrotllar. Emboliquem prement fins a formar un rotlle i el deixem a la nevera.
El servim amb cibulet picat per sobre.
Preparació dels rotlles de tomàquet, formatge, pernil dolç i olives negres
Tallem el tomàquet a rodanxes fines, l'amanim i el reservem. Tallem l'enciam a la Juliana, l'amanim i el reservem. Piquem 4 o 5 olives negres i les reservem.
Un cop fixat el film a la superfície, posem les 4 llesques de pa procurant no deixar espais buits, superposades. Aplanem amb el corró. Untem el pa amb la crema de formatge, posem les rodanxes de tomàquet, l'enciam i les olives a sobre de l'enciam. Després posem el pernil dolç i, per acabar, una tira d'anxoves a la part on començarem a enrotllar.
Emboliquem de manera que quedi ben premut i ho deixem a la nevera.
PER SABER-NE MÉS
Surten 10 o 12 canapès per rotlle. És important utilitzar un ganivet fi que talli bé. Depenent del gruix del tall, els podem servir drets o plans. Podem fer altres tipus de canapès amb els ingredients que més ens agradin, com ara sobrassada, tonyina o bastonets de cranc. Són uns canapès ideals per fer amb antelació. Fàcils de transportar, els podem tallar al moment de servir.
RESULTAT A TAULA
Uns canapès vistosos, bons i fàcils de fer.
Montse