INGREDIENTS PER FER UNS 25 CANAPÈS
700 g de tomàquets tipus pera
100 g de formatge de cabra
100 g de formatge Philadelphia
8 fulles de gelatina
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre blanc mòlt
Olives farcides de pebrot o d'anxova
PREPARACIÓ
Rentem els tomàquets, els fem un tall en forma de creu a la base, els escaldem 30 segons, refredem ràpidament sota l'aixeta i els pelem. Els tallem a quarts i retirem les llavors. Els posem al vas de la batedora amb 4 cullerades d'oli, sal i pebre. Triturem ben fi i ho colem.
Remullem 6 fulls de gelatina uns minuts.
En un cassó petit posem 4 cullerades del tomàquet triturat, afegim els fulls de gelatina hidratats i escalfem lleugerament fins que la gelatina es desfaci.
Ho barregem amb la resta del tomàquet fins que quedi homogeni.
Preparem un motlle rectangular folrat amb paper film, que surti pels costats. Hem utilitzat un de 10,5 cm x 21,5 cm.
Afegim la meitat del puré de tomàquet i ho posem a la nevera una hora. Si el posem al congelador, mitja hora.
L'altra meitat la reservem.
Posem a hidratar les 2 fulles de gelatina restants.
En bol barregem els formatges i reservem.
En un cassó petit posem 2 cullerades d'aigua i les 2 fulles de gelatina hidratades. Ho escalfem suaument fins que quedin ben desfetes i ho barregem amb el formatge.
Traiem el motlle amb el puré fred de la nevera, escampem el formatge per sobre. Seguidament, posem sobre el formatge l'altra meitat del tomàquet reservat i l'escampem bé. Ho deixem a la nevera mínim una hora fins al moment de servir.
Desemmotllem i polim els costats amb un ganivet. Fem els canapès a talls de 3 cm. Servim amb mitja oliva farcida.
PER SABER-NE MÉS
Aquest canapè, és molt pràctic. Ens permet preparar-lo amb antelació. El podem servir amb una fulla d'alfàbrega i oli d'alfàbrega, amb una anxova, o amb el que vingui de gust.
RESULTAT A TAULA
Un canapè fresc, vistós i fàcil pels sopars d'estiu i festes.
Montse i Júlia