Coca d'espinacs


INGREDIENTS

100 g de sobrassada
50 g de formatge blau
25 g de pinyons
1 gra d'all
Un manat d'espinacs
Sal
Oli oliva verge extra
Vi blanc
Pebre vermell picant
1 làmina de pasta de full
Mantega

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una paella al foc, torrem lleugerament els pinyons i els reservem.
A la mateixa paella posem poc oli, l'escalfem i afegim l'all laminat. Quan comenci a canviar de color hi posem un polsim de pebre vermell picant i tot seguit el vi.
Deixem evaporar l'alcohol i afegim la sobrassada esmicolada, deixem coure fins que es desfaci i quedi una barreja uniforme. Reservem.
Rentem els espinacs. Els escaldem 3 minuts en una olla amb aigua bullent. Els escorrem, eixuguem bé i reservem.
Desfem una mica de mantega al microones i pinzellem la pasta de full. Hi posem la sobrassada, els espinacs, el formatge i els pinyons per sobre.
Enfornem 8 o 10 minuts a 220 ºC.
Quan la massa quedi rosa la retirem del forn.
La servim calenta o a temperatura ambient.
Opcionalment, podem posar-hi unes fulles de marduix o menta per sobre.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta d'aprofitament, l'hem fet amb el que teníem a casa. Podem fer servir diferents tipus de massa: pasta de full, massa brisa, massa de pizza.
Aneu amb compte amb el formatge que no us quedi massa salada!

VIDEORECEPTA

Coca d'espinacs amb sobrassada i formatgeLa recepta  en 2 minuts

RESULTAT A TAULA

Una coca diferent, bona i cruixent.

Montse i Júlia