PEBROT VERD
Als mesos d'estiu és quan els pebrots verds estan al seu millor moment, abundants i aromàtics.
Són necessaris per a preparar gran quantitat de plats.
Es consumeixen crus, a la brasa, fregits, en vinagre.
Els podem fregir i servir com a acompanyament o guarnició.
Són imprescindibles per a fer una bona samfaina i per als sofregits d'arrossos i fideus.
També per als gaspatxos i amanides.
Si teniu pebrots verds abundants, o els veïns us en regalen, els podeu conservar al congelador.


PREPARACIÓ I CONSERVACIÓ
Rentem els pebrots i els eixuguem.
Amb un ganivet fi els obrim de dalt a baix en dues parts, traiem el peduncle i les llavors.
Els tallem tires i, seguidament, en fem daus petits.
Ho posem dins d'un recipient adient i ho guardem al congelador.
Quan necessitem fer un sofregit, traiem el recipient del congelador i, amb una forquilla, rasquem amb cura i fem caure en un plat el pebrot. 
Es descongela ràpidament.
Tornem a guardar de nou el recipient al congelador.
 D'aquesta manera tenim pebrot a punt per a molts mesos.
També ho podem fer amb el pebrot vermell.


Júlia i Montse