PEBROT VERD
Als mesos d'estiu és quan els pebrots verds estan al seu millor moment. Molt abundants i aromàtics, són necessaris per a preparar gran quantitat de plats. Es consumeixen crus, a la brasa, fregits, en vinagre... Els podem fregir i servir com a acompanyament o guarnició. Són imprescindibles per a fer una bona samfaina i per als sofregits d'arrossos i fideus. També per als gaspatxos i amanides. Si teniu pebrots verds abundants, o els veïns us en regalen, els podeu conservar al congelador.
PREPARACIÓ I CONSERVACIÓ
Rentem els pebrots i els eixuguem.
Amb un ganivet fi els obrim de dalt a baix en dues parts, traiem el peduncle i les llavors. Els tallem tires i seguidament en fem daus petits. Ho posem dins d'un recipient adient i ho guardem al congelador.
Quan necessitem fer un sofregit, traiem el recipient del congelador i, amb una forquilla, rasquem amb cura i fem caure en un platet la quantitat de pebrot que necessitem, es descongela ràpidament.
Tornem a guardar de nou el recipient al congelador. D'aquesta manera tenim pebrot a punt per a molts mesos.
També ho podem fer amb el pebrot vermell.
Júlia i Montse