INGREDIENTS
1 ou a temperatura ambient
1 cabeça d'alls escalivada sencera
200 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Safrà
PREPARACIÓ
Pressionem amb els dits la cabeça i sortiran els alls, els posem al vas de la batedora, hi afegim un ou sencer, uns 12 brins de safrà, l'oli, i una mica de sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas, la posem en marxa sense aixecar el braç del fons i esperem que qualli. Quan veiem que ja està quallant, podem començar a moure lentament el braç fins que agafi tot l'oli i quedi una salsa homogènia.
PER SABER-NE MÉS
És important que l'ou estigui a temperatura ambient.
La cabeça d'alls escalivada es pot congelar. Podem aprofitar per fer-la juntament amb l'escalivada. Els alls triguen més a coure, per facilitar la cocció podem punxar la cabeça d'alls.
RESULTAT A TAULA
Una maionesa molt suau, ideal per acompanyar peix, per pastissos salats d'estiu... I el més important, no us deixarà el regust d'all.
Montse i Júlia