Orxata de xufa

INGREDIENTS PER FER 1 LITRE D'ORXATA

250 de xufes
1 litre aigua mineral o filtrada
1 tros de canó de canyella
1 tros de pell de llimona
100 g de sucre
8 o 10 glaçons

PREPARACIÓ AMB MÈTODE TRADICIONAL
Rentem bé les xufes, les posem en un bol amb 1 litre d'aigua, afegim la canyella i la pell de llimona.
Les deixem en remull 8-10 h o d'un dia per l'altre.
Un cop hidratades, retirem la pell de llimona, la canyella i les  colem.
Reservem l'aigua del remull.
Posem les xufes al vas de la batedora i triturem. 
Colem directament amb un drap net. 
Afegim l'aigua que tenim reservada, el sucre i remenem.
Finalment, afegim els glaçons i la deixem a la nevera.
La servim ben fresca.

PREPARACIÓ  AMB THERMOMIX
Rentem bé les xufes, les posem en un bol amb 1 litre d'aigua, afegim la canyella i la pell de llimona.
Les deixem en remull 8-10 h o d'un dia per l'altre.
Un cop hidratades, retirem la pell de llimona, la canyella i les  colem.
Reservem l'aigua del remull.
Posem les xufes al vas del robot amb una mica d'aigua, programem 2 minuts, velocitat progressiva 5-10. 
Colem directament amb un drap net. 
Tornem a posar la polpa dins del vas, afegim la resta de l'aigua reservada i el gel, 
programem 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
Colem de nou amb el drap.
Posem de nou l'orxata al vas, afegim el sucre, programem 30 segons, velocitat 3.
Ja tenim l'orxata feta.
La deixem a la nevera i la servim ben fresca.

PER SABER-NE MÉS
L'orxata l'hem de consumir ràpidament. Es conserva dos dies a la nevera.
Aquesta recepta ens l'ha donat la Nuri, de la parada de fruits secs de la plaça de Blanes, @rojascollnurianrc

RESULTAT A TAULA
Una orxata bona, bona, bona. Res a veure amb les que puguem comprar.

Montse i Júlia