INGREDIENTS

2 tasses de flocs de civada
1 tassa de flocs de blat sarraí
1 tassa de flocs de sègol, mill o quinoa
Un pols de sal
¼ de tassa d’oli d’oliva verge extra
¼ de tassa  de mel o melassa
¼ de tassa de llavors de gira-sol
¼ de tassa de llavors de carabassa
¼ de tassa d’ametlles crues
¼ de tassa d’avellanes crues
¼ de tassa de sèsam
Panses de Corint
Nabius

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem el sèsam dins d’un colador, el rentem sota l’aixeta, el deixem escórrer i reservem.
Trossegem les ametlles i les avellanes amb un ganivet.
Preparem un bol gran i hi aboquem tots els ingredients  llevat del sèsam.
Treballem aquesta barreja amb les mans per integrar tots els ingredients.

Afegirem les panses i els nabius a la granola un cop feta, freda i al moment d'envasar-la.

Preparem una safata coberta amb paper de forn i hi aboquem el contingut del bol.
Repartim la granola de manera homogènia.
Encenem el forn a 160 ºC i entrem la safata.
Enfornem 15 minuts remenant de tant en tant.
Augmentem la temperatura a 180 ºC i deixem 7-10 minuts més.
En aquest punt incorporem les llavors de sèsam per sobre.
Continuarem remenant.
Apaguem el forn i deixem reposar 5 minuts més.
Retirem la safata i deixem refredar.

PER SABER-NE MÉS

La granola dura setmanes envasada en un pot de vidre hermètic, en un lloc sec. Podem fer moltes variacions. Al moment d’envasar, podem afegir panses, nabius o dàtils trossejats.
De llavors, en podem afegir d’altres com ara cànem, rosella o lli.
Podem variar la composició dels cereals amb flocs de mill o de quinoa... 
Podem afegir, un cop feta i refredada la granola, cereals inflats (ecològics i sense sucre).
Espècies com la canyella en pols, la vainilla o el cardamom aporten aromes i sabors interessants.
Els fruits vermells deshidratats, el coco ratllat i trossets petits de xocolata negra també són ingredients per combinar i fer variacions.
Aquesta delícia me la va ensenyar a fer el meu amic Sergio. 

RESULTAT A TAULA

Consumiu-la amb llet de vaca i tota mena de begudes vegetals. Per barrejar amb iogurts de llet de vaca, soja o coco. Deliciosa amb compota de poma. La granola és energètica, saludable i amb ingredients que tenen propietats molt interessants. Feu-la i repetireu!

Júlia