Fonoll en vinagre

INGREDIENTS
Fonoll marí
Vinagre de vi blanc 
Aigua de mar o aigua mineral amb sal

PREPARACIÓ

Rentem i esterilitzem els pots de vidre i les tapadores. Els podem  bullir uns minuts amb aigua o posar-los al forn a 110 ºC

Si no tenim aigua de mar, preparem aigua mineral amb sal: 30 g de sal per litre d'aigua.

Retirem els troncs més gruixuts del fonoll i l'esbandim preferentment amb aigua de mar. També el podem esbandir amb aigua i deixar escórrer.
Anem posant les branques dins dels pots de vidre, ben premudes. 
Preparem una barreja amb 3 parts d'aigua de mar per 2 parts  de vinagre. Podem posar més vinagre si ens agrada amb gust més avinagrat.
Omplim els pots, els tanquem i els deixem reposar un mes al rebost abans de consumir.

PER SABER-NE MÉS

Una llegenda de pirates explica com arribaven a la Costa Brava, en particular a l'Estartit, i omplien caixes de fonoll marí de les Illes Medes per tenir-lo a bordo i combatre l'escorbut. El fonoll marí creix als penya-segats i a les roques a la vora del mar. És una planta perenne, la podem trobar tot l'any. És important no arrencar mai la planta, només recollir la quantitat que necessitem per al nostre consum. A les Illes Balears es prepara en vinagre des de fa segles. És una planta molt rica en vitamina C i minerals. A les Illes està protegida i la seva recollida, controlada. Els mesos de maig i juny són una bona època per recollir-ne i fer la conserva que us proposem.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Fonoll maríVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA

 Una conserva coneguda des de fa segles, que val la pena recuperar i degustar. Desitgem que us agradi.

Júlia i Montse