INGREDIENTS
10 g de fulles d'alfàbrega
5 g de fulles de julivert
40 g d'oli d'oliva verge extra
5 g de mantega
25 g de pinyons
25 g de formatge parmesà acabat de ratllar
Mig gra d'all
Sal
PREPARACIÓ
Rentem les fulles de julivert i d'alfàbrega amb cura, les deixem escórrer i les acabem d'eixugar amb paper de cuina.
Al vas de la batedora hi posem tots els ingredients; compte amb la sal.
Ho triturem. Ens quedarà una textura més aviat espessa.
En funció del plat on el vulguem utilitzar, podem diluir-lo amb una mica d'oli fins a obtenir la textura desitjada.
PER SABER-NE MÉS
El pesto és molt versàtil, ideal per a espaguetis, nyoquis o espàrrecs. També queda molt bo amb amanides de tomàquet, mozzarella, burrata i arrossos.
Aquesta salsa ha evolucionat i té moltes interpretacions, amb all o sense, amb nous, etc.
El formatge, acabat de ratllar molt millor.
Es pot conservar a la nevera dins d'un pot de vidre cobert d'oli durant setmanes. Es congela molt bé.
Aquesta salsa pesto és de la recepta de bonítol amb verdures i pesto del llibre Cuinar per ser feliç, de la Carme Ruscalleda.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un pesto diferent, us agradarà.
Montse i Júlia