INGREDIENTS
4 bitxos de Girona
200 ml de vinagre de vi blanc
Oli d'oliva verge
Sal
2 bitxos
PREPARACIÓ
Rentem els pebrots. Els podem fer sencers o tallats a trossos. Salem el pebrot i el posem en un pot de vidre, omplim el pot amb una barreja feta amb 3 parts de vinagre i una d'aigua, afegim una bitxo a cada pot i cobrim amb una capa d'oli.
Guardem els pots en un lloc fresc i protegits de la llum. Ho podem consumir després de 3 setmanes.
PER SABER-NE MÉS
El bitxo de Girona, pebrot blanc, pebrot de trempó, és un pebrot propi de la província de la Girona. Es recol·lecta des del juliol fins a l'arribada de la tardor. És de color groguenc, té un gust dolç suau, i la pell fina. Tradicionalment es conserva en vinagre i sal.
Aquesta és una recepta de la Loreto
RESULTAT
Guardeu els pots en un lloc fresc, sec i protegit de la llum. Deixeu reposar. Es conserva durant molt de temps.
Montse