Llimones amb sal

INGREDIENTS

Llimones ecològiques
Sal fina o gruixuda
Un raig d’oli de gira-sol

ESTRIS

Un recipient de vidre per a la quantitat de llimones que volem fer.

PREPARACIÓ

Triarem llimones no tractades amb ceres, de llimoner particular o ecològiques. Per fer aquesta conserva, les petites van millor.
Les rentem sota l’aixeta i les tallem en quatre parts sense arribar al final. Ens han de quedar obertes com una flor, mantenint la forma.
Les omplim de sal, tal com es veu a la fotografia. Posem una base de sal al pot, encabim les llimones ben pressionades i hi posem més sal.
Al cap d’un parell de dies, el volum de les llimones s’haurà reduït i hi haurà una gran quantitat de suc. Acabem d’omplir amb més llimones amb sal.
Bullim aigua i la deixem refredar. L’afegim al pot fins a cobrir les llimones. Podem posar una petita quantitat d’oli de gira-sol damunt.
Tapem i guardem en un lloc fosc, fresc i sec. Esperem un mes abans de consumir.

PER SABER-NE MÉS

Pel fet de ser un ingredient salat, hem d’anar amb compte a l’hora d’afegir sal al plat que cuinem. Només farem servir la pell de la llimona i descartarem la polpa.
És important que les llimones no surin ni sobresurtin de la salmorra perquè es floririen. Passat mig any, més o menys, les llimones començaran a enfosquir-se i a gelatinitzar-se, però són perfectament aptes per al consum. Aquesta conserva és molt fàcil de fer i hi ha moltes versions. La que us proposem és del llibre La cuina marroquina, de la Georgina Caimel.

RESULTAT A TAULA

Les llimones salades són un ingredient bàsic a la cuina marroquina i són molt fàcils de fer a casa. S’utilitzen per als tagins i a les amanides. Són un dels ingredients dels “Cigrons d’en Pep”. Si us agraden els tagins, no dubteu a fer-les.

Júlia i Montse