Conserva de rossinyols

INGREDIENTS

Rossinyols frescos
Oli
Sal

PREPARACIÓ

Netegem be els bolets en un bol amb aigua.  
Agafem una cassola, posem un rajolí d'oli, l'escalfem i hi afegim els bolets, salem. Deixem que els bolets treguin tota l'aigua i abans que se la rebeguin parem el foc.
Posem els bolets en pots de vidre i els cobrim amb la mateixa aigua que han deixat anar.
Afegim unes gotes de vinagre per a la conservació. Si ens faltés aigua, n'hi posem una mica. Acabem d'omplir el pot amb una capa d'oli.
Tanquem be els pots i els posem dins d'una olla amb aigua freda. Ho deixem bullir al bany maría 30 minuts. Apaguem el foc i ho deixem refredar dins de la mateixa olla. Un cop freds, els etiquetem i els deixem en un lloc fosc, fresc i sec.

PER SABER-NE MÉS
És una recepta senzilla i relativament ràpida de preparar. Aquesta recepta també es pot fer amb altres tipus de bolets.

CONSELLS PER A FER LA CONSERVA

Els pots de vidre i les tapadores han d'estar molt nets. Hem de comprovar que tanquin bé. Els pots s'han d'omplir fins a la base del coll, ha de quedar un espai buit entre la base del coll i la tapadora. Podem posar uns draps de cuina entre els pots per evitar que es toquin entre ells i es trenquin. El temps de cocció el comencem a comptar a partir de l'ebullició de l'aigua, que ha d'estar a 100 ºC. Si no tenim termòmetre, una bona manera de saber-ho és com quan bullim pasta i l'afegima a l'olla; l'aigua està "alegre" i fa bombolles.

RESULTAT
Tenim els bolets en conserva i el gust es manté com el primer dia. Res a veure amb les conserves que poguem comprar.

 Montse