INGREDIENTS
Rossinyols frescos
Oli
Sal
PREPARACIÓ
Netegem bé els bolets en un bol amb aigua.
En una cassola posem un rajolí d'oli, l'escalfem, afegim els bolets i ho salem.
Deixem que els bolets treguin tota l'aigua i abans que se la rebeguin parem el foc.
Posem els bolets en pots de vidre i els cobrim amb l'aigua que han deixat anar.
Afegim unes gotes de vinagre per a la conservació.
Si falta aigua, n'hi posem una mica.
Acabem d'omplir el pot amb una capa d'oli.
Tanquem bé els pots i els posem dins d'una olla amb aigua freda. Ho deixem bullir al bany María 30 minuts.
Apaguem el foc i ho deixem refredar dins de la mateixa olla.
Un cop freds els etiquetem i els deixem en un lloc fosc, fresc i sec.
PER SABER-NE MÉS
És una recepta senzilla i relativament ràpida de preparar. Es pot fer amb altres tipus de bolets.
CONSELLS PER A FER LA CONSERVA
Els pots de vidre i les tapadores han d'estar molt nets. Hem de comprovar que tanquin bé. Els pots s'han d'omplir fins a la base del coll, ha de quedar un espai buit entre la base del coll i la tapadora. Podem posar uns draps de cuina entre els pots per evitar que es toquin entre ells i es trenquin. El temps de cocció el comencem a comptar a partir de l'ebullició de l'aigua, que ha d'estar a 100 ºC. Si no tenim termòmetre, una bona manera de saber-ho és observar l'aigua està alegre, fa bombolles.
RESULTAT A TAULA
El gust es manté com el primer dia. Res a veure amb les conserves que puguem comprar.
Montse