Albergínies en conserva

INGREDIENTS
Albergínies
Aigua mineral o filtrada
Vinagre de vi blanc
Pebre negre en gra
Alls
Bitxo picant
Herbes aromàtiques al gust (alfàbrega, orenga, romaní, farigola…)
Oli d’oliva verge extra.

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem i eixuguem les albergínies.
Preparem pots esterilitzats.
Si són  albergínies mini, les tallem per la meitat, si són grans les fem a talls regulars, les salem i les posem en una escorredora; que treguin l’amargor.
Les esbandim i les posem a bullir amb aigua i vinagre a parts iguals uns 5-10 minuts màxim, depèn de la mida i el tipus d'albergínia, heu de controlar.
Parem el foc i les deixem escórrer.
Posem les albergínies  al pot, anem fent capes, i hi afegim els alls, les herbes aromàtiques, esmicolades, pebre negre en gra al nostre gust, cirerol…
Ho cobrim amb oli, tanquem els pots i les deixem reposar 24 h. Ja estan llestes per consumir.

Conservació: Si són per a consum ràpid no cal fer-hi res més. Així es guarden forces dies a la nevera.
Si volem fer-ne quantitat i que es guardin mesos,  preparem pots esterilitzats, posem els pots de la conserva  uns 15 o 20 minuts al  forn de vapor o amb una olla al bany Maria.
Deixem refredar a la mateixa aigua. Un cop freds retirem els pots, els etiquetem i els guardem en un lloc fosc, fresc i sec.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquesta conserva la vam aprendre a l’illa de Menorca fa molts anys. La família que ens la va ensenyar l’havia fet tota la vida. Té molta influència italiana; coses de la cultura mediterrània.
Degusteu aquestes albergínies com a aperitiu o com a brotxeta.  Compte amb el bitxo, utilitzeu-lo amb moderació.
La recepta original era amb albergínies grans, nosaltres hem preparat la conserva amb albergínies mini.
L'oli que us quedi dels pots que aneu consumint, el podeu aprofitar per amanides o per cuinar altres plats (Cuina d'aprofitament).

 

Albergínies en conservaVIDEORECEPTA

La recepta pas a pas en 1 minut

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA

Un Fons de rebost original i boníssim. Que vagi de gust!

Júlia i Montse