INGREDIENTS

Mantega sense sal de bona qualitat.

PREPARACIÓ

Preparem un cassó ample amb aigua i l’escalfem.
Posem la mantega en un recipient de vidre, que posarem dins del cassó, per escalfar-lo al bany Maria.
L’aigua no ha de bullir, ha d’estar prou calenta per permetre que la mantega es desfaci.
No tocarem ni remenarem el recipient. Això és important.
Veurem que els sòlids de la mantega se separen. A la part superior queda el greix de color groc. A sota, queda la part blanca, la lactosa i la proteïna de la llet. Preparem un recipient de vidre.
Amb un cassó retirem la part superior, de color groc, el greix que ens interessa. Descartem la part blanca. 

PER SABER-NE MÉS

La mantega clarificada té les mateixes utilitats a la cuina que la mantega normal. És més fàcil de digerir i aguanta temperatures elevades. Se li atribueixen propietats saludables i, en els darrers anys, s’ha posat de moda. Tradicionalment, s’utilitza a la cuina de l’Índia, del Pakistan i a la cuina àrab des de fa segles. No necessita nevera, però cal conservar-la en un lloc fosc. Si es conserva a la nevera, se solidifica. Compreu mantega de bona qualitat, si podeu, ecològica.

RESULTAT A TAULA

Fàcil de digerir i de preparar. Tasteu-la amb les torrades de l’esmorzar i que vagi de gust!

 

Júlia i Montse