Olives de la casa nova d'en Suy

 INGREDIENTS

Olives
Aigua mineral
Sal

 

PREPARACIÓ

Collim les olives quan comencin a agafar un color morat i les cobrim d'aigua. Canviarem l'aigua cada dia durant tres setmanes.
El temps varia en funció del tipus d'oliva i de l'aigua. Us recomanem que les tasteu per comprovar que l'amargor forta hagi desaparegut.
Preparem una salmorra amb 90 g de sal per 1 litre d'aigua. 
Posem les olives en pots de vidre, els omplim amb la salmorra i els tapem bé. Guardem els pots en un lloc fosc, fresc i sec. Després de 2 o 3 mesos les tastarem i si les trobem bones, ja les podem menjar.

 

PER SABER-NE MÉS

Les olives es conserven bé un any. Hi ha moltes maneres de preparar-les, les podem tallar, posar-hi herbes, alls, llimona. Nosaltres les hem fet senceres i amb salmorra.

És important que l'aigua que utilitzem per a la salmorra sigui aigua mineral. 
Aquesta manera de preparar les olives ens l'ha explicat en Miquel Suy.

 

RESULTAT A TAULA

Olives pels aperitius i  posar a les amanides, com més temps passi més bones seran. Què vagi de gust.

 

Montse i Júlia