INGREDIENTS
10 cullerades ben plenes de sèsam cru
1 cullerada rasa de sal marina
PREPARACIÓ
Posem el sèsam dins d'un colador.
El rentem sota l'aixeta.
Posem una paella al foc, hi aboquem el sèsam i remenem amb cullera de fusta.
Quan el sèsam es comença a torrar, salta de la paella i fa un cric-cric característic.
En aquest moment afegim la sal i remenem un minut més.
Traiem del foc i deixem refredar.
Triturem lleugerament amb la picadora o amb un molinet de café i ja tenim el gomasio fet.
PER SABER-NE MÉS
Tradicionalment, el gomasio es tritura en un morter especial d’origen japonès anomenat suribachi. A l’interior té unes estries que faciliten el triturat del sèsam.
El gomasio és un aliment molt saludable, molt ric en calci i d'altres minerals. A la cuina el podem utilitzar sobre les cremes de verdures, cereals cuinats, amanides, verdures i per sobre del pa amb una mica d'oli. Resulta boníssim. N'hauríem de tenir sempre un pot al rebost!
Júlia