INGREDIENTS

Sèsam

PREPARACIO

Posem el sèsam dins d'un colador, el rentem sota l'aixeta i el deixem escórrer.
Posem una paella al foc, afegim el sèsam rentat i escorregut.
Anem remenant amb cullera de fusta a foc suau.
Començarem a sentir l'olor de torrat.
Quan els grans de sèsam salten de la paella i fan cric-cric, apaguem el foc.
Ho deixem refredar i guardem en pot de vidre ben tancat.

PER SABER-NE MÉS

És un dels conreus més antics de la humanitat. Molt ric en calci. Amb el sèsam es fa oli i tahina, ingredient bàsic de l'hummus. En aquest cas hem torrat sèsam blanc. En podem trobar de ros i també de negre. Podem torrar i utilitzar les tres varietats de la mateixa manera.

RESULTAT A TAULA

El podeu fer servir en amanides, salses, vinagretes, per fer pans, per sobre de les verdures i per menjar tal qual!

Júlia i Montse