INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de faves engrunades
600 g de pèsols engrunats
1 ceba tendra
½ porro
1 manat d’alls tendres
Menta, un manadet
150 g de pernil ibèric
Sal
Pebre negre mòlt
1 vaset de vi blanc o d’anís sec
100 ml d’oli d’oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Piquem la ceba tendra, els alls i el porro.
Posem l’oli a escalfar en una cassola i ho fregim a foc suau, sense que agafi color.
Afegim els pèsols, les faves i ho barregem amb el sofregit. Salpebrem.
Incorporem el vi o l’anís sec, donem uns tombs i deixem evaporar.
Hi posem la menta, tapem i deixem ofegar a foc lent.
Si falta suc, afegim una mica d’aigua.
Deixem coure uns 15 o 20 minuts. El temps de cocció depèn de com siguin de tendres les faves i els pèsols.
Un cop cuit parem el foc, retirem el manat de menta i hi afegim per sobre el pernil tallat a tires.
Tapem, deixem uns minuts que el pernil s’escalfi i servim.
PER SABER-NE MÉS
Una altra manera de fer faves i pèsols ofegats. Si no agrada la botifarra, aquesta és una bona opció. Podem posar-hi vi blanc o anís sec. A més de la menta, el marduix, la farigola i el llor també donen molt bon gust.
RESULTAT A TAULA
Un plat diferent i de gust suau. Poseu-hi un bon pernil, el resultat canvia.
Júlia