INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g de sèpia
250 g de pèsols desgranats
250 g faves desgranades
1 manat d'alls tendres
2 cebes de Figueres
Julivert, menta i llor
Oli d'oliva verge extra
Aigua mineral
1/2 copa de Pedro Ximenes i 1/2 copa de xerès sec
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓI COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegi la sèpia (barqueta, tinta i tripes). Reservem la melsa i la sèpia tallada a trossos petis, les potes també.
Pelem les cebes i els alls, els piquem i reservem.
Fem un manat amb el julivert, la menta i una fulla de llor petita; un tros si és gran.
Posem la sèpia en una cassola, la cobrim d'aigua i afegim un bon raig d'oli. Engeguem el foc i la deixem coure a foc mitjà uns 12 minuts, fins que s' evapori l'aigua.
Afegim la ceba picada, els alls tendres i el ramet d'herbes. Incorporem la melsa. Salem i ho deixem coure uns 5 minuts, no ha de quedar ros, només sofregir lleugerament. Si cal, afegim una mica més d'aigua durant la cocció.
Incorporem les faves, els pèsols, el xerès, la sal i deixem coure a foc mitjà, amb la cassola tapada 12 minuts. De tant en tant sacsegem la cassola.
Si ho deixem reposar, encara és més bo.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un platillo de temporada boníssim. Que vagi de gust!
Montse i Júlia