INGREDIENTS
1 massa de pasta de full
50 g de mantega
2 porros grossos
200 g de rul·lo de cabra
Sal marina
Pebre negre mòlt
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Per fer la crema de nous
125 g de nous
3 grans d'all
6 cullerades d'oli de nous
6 cullerades d'aigua mineral o filtrada
Julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Untem un motlle baix de 28 cm de diàmetre.
Desenrotllem la massa, la posem al motlle, tapem amb paper film i la deixem a la nevera.
Tallem el porro a rodelles fines.
En una cassola hi posem la mantega i l'escalfem.
Afegim el porro, salpebrem, hi posem 50 ml d'aigua, tapem i deixem a foc suau 20 minuts.
Passat el temps destapem, si queda líquid el deixem evaporar.
Els porros han de quedar ofegats, sense enrossir.
Preparem la crema de nous.
A la picadora piquem els 3 grans d'all.
Afegim 6 cullerades d'oli de nous, les nous i 6 cullerades d'aigua.
Triturem, afegim el julivert picat i triturem de nou.
Queda una consistència granelluda.
Escalfem el forn a 200 ºC.
Traiem el motlle de la nevera, punxem la pasta de full i afegim una capa de crema de nous, no la posem tota.
Cobrim amb una capa de porro, ben escampada, i a sobre posem el formatge amb pell tallat ben prim.
Amanim amb una mica d'oli.
Enfornem 20 minuts, fins que la massa quedi rossa i el formatge comenci a quedar daurat.
Servim acabat de fer amb julivert picat per sobre.
PER SABER-NE MÉS
És un pastís senzill. Podem coure el porro amb antelació, preparar la crema de nous, i tenir la massa dins del motlle. Així el podem muntar a l'últim moment i posar-lo al forn 20 minuts abans de servir-lo. Recepta del llibre de Maxine Clark.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un pastís fàcil, econòmic i boníssim.
Montse i Júlia