Sèpia estofada amb pèsols i carxofes

INGREDIENTS per a 4 persones

1 sèpia d'1 kg
2 cebes de Figueres
4 grans d'all
2 fulles de llor
2 grapats de pèsols
4 carxofes
2 tomàquets madurs
1 got de vi blanc
1 cullerada de postres de pebre negre en gra
Oli d'oliva
Aigua mineral
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem la sèpia, la tallem a daus mitjans i la sofregim en una cassola amb oli fins que deixi anar l'aigua, uns 10 minuts.
Tallem la ceba a la Juliana, laminem els alls, ratllem els tomàquets, netegem les carxofes i les tallem en 8 parts.
Quan la sèpia hagi deixat anar tota l'aigua, ho afegim tot a la cassola amb el pebre negre en gra i el llorer.
Ho sofregim 5 minuts. 
Incorporem el vi blanc i deixem reduir un minut.
Hi posem 2 gots d'aigua mineral i deixem coure 20 minuts. 
Finalment, afegim els pèsols, rectifiquem de sal i deixem coure 10 minuts més.

PER SABER-NE MÉS
Recepta de Bernat Harster, del Restaurant Dadà de Figueres. 

RESULTAT A TAULA
Un plat de temporada boníssim!

Montse  i Júlia