INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
2 manats d’espàrrecs verds
1 ceba tendra picada
1 all picat
Julivert picat
2 ous durs
1 llimona
Per fer la vinagreta
100 ml d’oli d’oliva verge extra
30 ml de vinagre de poma
Suc de mitja llimona
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els espàrrecs, els deixem escórrer.
Tallem la part del tronc més dura.
Coem els espàrrecs preferentment al vapor. Els deixem cruixents.
Bullim els ous 10 minuts justos. Refredem, pelem i reservem.
Posem els espàrrecs, freds, a la safata on els servirem.
Preparem la vinagreta
Posem en un pot de vidre l’oli, el vinagre, el suc de llimona, la sal i el pebre.
Tapem el pot, sacsegem enèrgicament uns segons i llest.
Amanim els espàrrecs
Farem una tira ampla amb l’amaniment a la part central dels espàrrecs.
Ratllem l’ou dur.
Amanim tots els espàrrecs amb la vinagreta.
A la part central, hi afegim una tira de ceba tendra picada. Sobre la ceba, l’all i el julivert picats.
A sobre, l’ou dur que hem ratllat.
Acabem ratllant per sobre de tots els espàrrecs, pell de llimona; molt poca.
PER SABER-NE MÉS
Els espàrrecs són molt versàtils. Els podem cuinar de diferents maneres: al vapor, a la planxa, fregits lleugerament i amanits de diferents maneres. Aquesta recepta que us proposem és senzilla i queda molt bona. No els coeu en excés, perden gust i queden tous.
RESULTAT A TAULA
Un plat de primavera senzill, molt bo i vistós.
Montse i Júlia