Albergínies d'estiu

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

2 albergínies
1 cullerada de postres de tàperes
1 llauna de tonyina
1 tomàquet del pebrot
1 ceba tendra
1 gra d’all petit
Julivert, porradell o altres aromàtiques fresques
Oli d’oliva
Sal i pebre

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les verdures.
Tallem les albergínies per la meitat i fem uns talls en forma de rombe a la polpa.
Les posem en un recipient apte pel microones, amanim amb oli i sal i les tapem.
Les posem al microones 8 minuts a màxima potència.
Si les fem al forn tradicional, a 180 °C, escalfor a dalt i a baix  30 minuts.
Mentrestant, tallem a daus molt petits el tomàquet, la ceba, l’all sense el germen i ho posem en un bol.
Hi afegim la tonyina, les tàperes i un raig d’oli.
Barregem i reservem a la nevera ben fresc.
Un cop cuites les albergínies les deixem refredar i traiem la polpa amb una cullera.
La piquem, l’amanim amb oli i sal i l’afegim al bol que tenim a la nevera.
Barregem bé, si cal, rectifiquem de sal i pebre.
Farcim les albergínies. Al moment servir-les, posem pel damunt les herbes aromàtiques al gust.
Nosaltres hem posat cibulet i alfàbrega.
Ja les podem servir.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és de la Cristina Domingo, ella escaliva les albergínies al forn. Nosaltres ho hem fet al microones. Amb poca estona la tenim llesta.

Un plat que dona molt de jo. El podem fer amb el que tinguem a casa, podem fer l'opció vegetariana, vegana, canviar la tonyina per bacallà dessalat, etc. Podem jugar amb els ingredients i els sabors. 

VIDEORECEPTA

La recepta en 1 minut

 

 

 

 

 

 

RESULTAT A TAULA
És un plat ideal per preparar amb antelació i servir fred, especialment després d’un dia de platja o piscina. 

 

Montse i Júlia