Muhammara, paté de pebrots i nous

INGREDIENTS PER A 4-6 PERSONES

400 g de pebrots vermells escalivats
2 cullerades de pa ratllat
100 g de nous pelades
1 gra d'all
1 punta de cullera de cafè de comí en pols 
1 punta de cullera de cafè de canyella en pols
1 punta de cullera de cafè de pebre vermell picant
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de suc de llimona
Sal
Pebre negre mòlt

 PREPARACIÓ

Posem al got de la batedora els pebrots escalivats pelats i sense llavors.
Afegim les nous, l'all, les espècies, la sal, el suc de llimona i l'oli.
Batem fins a obtenir un puré.
Afegim el pa ratllat.
Posem la preparació en un bol i la deixem reposar 1 h a la nevera.
Al moment de servir, guarnim amb nous trossejades.

 

PER SABER-NE MÉS 

Aquesta recepta és originària de Síria, de la ciutat d'Aleppo i el seu nom és Muhammara o Mhammara. És picant, l'hem fet amb pebrots de la Conca de la Tordera. 

RESULTAT A TAULA
Un paté vegetal boníssim. Podem menjar-lo amb torrades, pa de pita o bastonets de verdures. 

 

Montse