INGREDIENTS PER A 4-6 PERSONES
400 g de pebrots vermells escalivats
2 cullerades de pa ratllat
100 g de nous pelades
1 gra d'all
1 punta de cullereta de cafè de comí en pols
1 punta de cullereta de cafè de canyella en pols
1 punta de cullereta de cafè de pebre vermell picant
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de suc de llimona
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ
Posem al got de la batedora els pebrots escalivats pelats i sense llavors.
Afegim les nous, l'all, les especies (compte amb el comí, poseu-ne poc i tasteu), la sal, el suc de llimona i l'oli. Batem fins a obtenir un puré ben fi. Afegim el pa ratllat. Posem la preparació en un bol i la deixem reposar 1 h a la nevera. Al moment de servir, guarnim amb trossets de nou.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és originària de Síria, de la ciutat d'Aleppo i el seu nom és Muhammara o Mhammara (en àrab: محمرة) . És picant. Nosaltres l'hem fet amb pebrots de la Conca de la Tordera. Si no teniu pebrot escalivat, la podeu preparar amb pebrots del piquillo.
RESULTAT A TAULA
Un paté vegetal boníssim. Podem menjar-lo amb torradetes. També el podem utilitzar com a deep i sucar-hi bastonets de verdures: àpi, pastanaga, cogombre o unes patates fregides.
Recepta d'en Quim Mercader
Montse