Albergínies marinades

INGREDIENTS 

 Albergínies 


Per al marinat:

200 ml d'oli d'olives arbequines
1 llima o una llimona
1 gra d'all (opcional)
1 bitxo petit
Julivert
1 branca de farigola
Gingebre
Unes fulles de menta fresca
Unes fulles d'alfàbrega fresca
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les albergínies i les tallem en 4 parts de dalt a baix. Les salem i deixem que treguin l'aigua. Les esbandim i les tornem a salar lleugerament. 
Escalfem el forn a 190 ºC. Posem les albergínies en una plata i les pinzellem amb l'oli.
Les entrem al forn  45 minuts.
A mitja cocció les pinzellem amb el marinat i les tapem amb paper d'alumini per evitar que quedin seques. 

Preparació del marinat

En un bol posem l'all, el julivert, l'alfàbrega i la menta picats, el bitxo sencer, la farigola esmicolada, l'oli, 4 cullerades de suc de llima i un punt de gingebre.
Salem, remenem i reservem. Ja tenim el marinat llest.

Quan les albergínies estiguin fetes, les traiem del forn, les posem en una safata fonda i, quan encara són calentes, afegim el marinat.
No cal cobrir-les. Les deixem reposar fins a l'endemà a la nevera, tapades amb paper film.
De tant en tant les amanim amb el marinat.

PER SABER-NE MÉS
El marinat el podem variar en funció de les herbes aromàtiques que tinguem a casa. Us deixem un petit video

RESULTAT A TAULA
Servim amb enciam fulla de roure i tomàquet, com es veu a la foto. També queden molt bé a sobre d'una torrada amb pa amb tomàquet. Unes albergínies sensacionals!

Montse